Ukens nyheter!

DSC_0013_ DSC_0000_
Fredag = hjemmejobbedag, og idag har jeg fått sydd og lagt ut noen nye ting i nettbutikken min! Fire av de mest populære tversoversløyfene er nå på lager igjen, og så har det blitt tre nye småkjoler – alle i størrelse ett år. Håper de finner nye eiere :-D

Kjole #306
Kjole #306

Kjole #307
Kjole # 307

Kjole #308
Kjole #308

Endelig tilbake!

2stk sele raffenbukseibruk copy

Hei folkens!
Er det noen i andre enden her enda? ;-)

Etter en laaang pause har jeg endelig tid til å sy og ordne litt i nettbutikken min igjen. Har tatt en oppryddning og sydd litt nytt, planen er å komme med flere nyheter i puljer etterhvert som jeg har et knippe produsert opp. I første omgang har jeg sydd opp noen søte seleshortser, og myke jersey- & chenillebukser til de minste. Gutteklær har lenge vært etterspurt, og etter å ha fått en gutt selv ser jeg jo at det er et marked for det :o) Selv liker jeg best unisex som kan gå i arv og ikke være så stereotypisk gutt/jente. Barn er barn! Planen er å også få til noen julekjoler i gjenbruksstoffer og kanskje noen damekjoler. Nå vil jeg bare sy sy sy :-D

Nettbutikken finner du på Epla, på samme adresse som før: shop.ingridriddervold.no
Nyhetene kommer på Instagram og Facebook, også får jeg se om ikke bloggen skal få komme tilbake til liv igjen også :o)

♥ H J E R T E L I G    V E L K O M M E N ! ♥

Alfred

Alfred_04
I slutten av november kom denne lille krabaten! Snart 6 uker senere føles alt fortsatt veldig nytt og overveldende – dvs, ikke så overveldende som de første to ukene såklart. Ingen nevnte at det kom til å bli totalt unntakstilstand! ;-) Ingen klarte å forklare meg det iallefall. Umulig å se for seg hvordan livet kom til å bli, man tenker gjerne bare frem til fødselen som gravid. Men så er man kastet uti det, ingen vei tilbake! Heldigvis, jeg ville jo ikke gitt bort Alfred’n min!

Nå er jeg hun nybakte mammaen med gulp på genseren som kommer hesblesende inn på legekontoret med hylskrikende sulten unge, som har slengt fra seg bilen utenfor etter å ha rygget seg inn i enveiskjørt gate og ikke betalt parkering. Er på etterskudd med alt, det er bare tid til amming, bleieskift, babykos og et kjapt dobesøk og hive i seg noe mat. Jula har vært full av selskaper og farting med den lille, og vi blir mer og mer kjent med den nye sjefen her i huset. Vi har fått nye muskler etter timer med byssing, tidenes ettervekst på håret, en litt gretten katt som føler seg tilsidesatt, og mange ømme smil over den lille. Et nytt kapittel her i livet!

Siste frist

SALG_13_00_
Mandag er siste frist for juleposten – og siste innspurt på salget mitt på nettbutikken i morgen! Det har gått over all forventning, utrolig gøy at så mange har handlet! Men det er fortsatt noen godbiter igjen til god-pris, kanskje du finner noe som passer til en du er glad i?

Her blir det så som så med julehandel, noen konvolutter får gjøre nytten – vi koser oss med smått i hus! En liten knirkende gullklump som har snudd livet på hodet :-D

Slektstreff 2013

DSC_0001-
I sommer arrangerte min far storstilt slektstreff her i Trondheim. Riddervolder fra hele Norge, Sverige, Danmark og Amerika samlet seg på Britannia til en bedre middag og litt turistaktiviterer i byen. Jeg tok på meg oppgaven med å lage invitasjoner, brosjyre, navnelapper og en stor plakat med slektstre for anledningen.

DSC_0003-
Alle i slekta fikk et eget nummer inndelt etter hvem man stammet fra. Disse numrene gikk igjen på navnelappene, og en egen farge på de ulike leddene gjorde det lett å se hvem som var søskenbarn, tremenninger osv med hverandre. Det har blitt en stor slekt og det var artig å møte nye og gamle slektninger fra nært og fjernt!

DSC_0004-
Deltagerliste inndelt i grener så vi kunne se hvor folk hørte til.

DSC_0007-
På navnelappene sto forfedrene – inngifta/medbrakte deltagere fikk en lignende lapp med hvem de hørte til ;-)
Riddervold_Slektstre_2013_revidert
Slektstreet ble 1 meter høyt og fylt av barn, barnebarn, oldebarn, tippoldebarn og tipptippoldebarn etter pappas besteforeldre.

Riddervold_Slektstre_2013_revidert
Med bonusbarn inkludert ble det over 170 etterkommere på treet. Og over 130 familiemedlemmer møtte opp til middagen. Stor stas :-)

Artig å få utfolde seg fritt med et sånt materiale! Tar gjerne lignende oppdrag igjen :-)

Sengesett makeover

DSC_0003-
I anledning baby på gang har jeg fått et par sengesett jeg selv hadde som barn. Disse er arvet og arvet, blitt litt utvasket, og med rimelig stygge slitasjer  i hjørner og kanter. På plussiden: De er utrolig mjuke, vasket helt fri for kjemikalier og jeg husker dem faktisk fra jeg selv var lita (nostalgipoeng!)

DSC_0001-
Ettersom dette var barnesengesett ble løsningen enkel: Sy om til baby-størrelse! Jeg sjekket om det var noen hull/slitasje ellers på stykkene, og lagde nye firkanter på midten til dyne og pute. Dette er et perfekt nybegynnerprosjekt som ikke trenger mønster – bare mål opp din dyne og pute og klipp ut. Putetrekket er sydd med konvoluttåpning, og dynetrekket har jeg brettet inn kantene nederst før jeg sydde sammen bitene. Hvis du står fast er mitt beste tips å se på et sengesett du allerede har, og sy på samme måte :-)

DSC_0004-
Om trekket bare er slitt 1-2 cm i kantene kan man vrenge det og bare sy en ny søm litt lenger innpå. Om dyna er 100 cm og trekket bare 95 gjør ingenting, dyna får fint plass likevel.

DSC_0002-
Det føles veldig tilfredsstillende å reparere i disse kjøp&kast-tider!
Har du gjort noe lignende i det siste?

Kul jul!

julekuler
Julekuleøredobbene er nedsatt 30% – og det er mange farger å velge i! Morsom gave til kollegaen og venninnen – eller kanskje vertinnen? Mange går for klassisk rød. Med denne fine prisen kan man jo gjerne velge seg flere og :-) Salget i nettbutikken varer til 15.desember, og det er som vanlig fri frakt på ordre over 500,- Ha en kul jul!

Sprinkelbeskytter – makeover

DSC_0017-
Jeg er mest glad i nøytrale babyting som ikke drukner i babyblått/babyrosa eller barnslige figurer/superhelter/prinsesser. Vi var så heldig å arve sprinkelseng komplett med madrass og sprinkelbeskytter, og den fikk jeg lyst å gjøre litt om på :-) Selve senga var i ubehandlet tre, så den fikk et strøk grunning og to strøk gråblå maling (hu hei det var mange sprinkler og vinkler!). Om noen lurer så heter fargen 5250/S3010-B10G Baronesse 45. Sprinkelbeskytteren fikk nytt trekk:

DSC_0005-
Før

Jeg hadde en ganske klar idé om at jeg ville ha et kontrastfyllt mønster, og helst sånne store kryss som er moderne nå. Men slik metervare var vanskelig å finne! Dermed fikk jeg ta saken i egne hender og trykke mønsteret på. Jeg valgte nøytral lin som bakgrunn og klippet ut motivet på en liten plastbit jeg hadde liggende.

DSC_0009- DSC_0008-
Svamp og tekstilmaling gjør susen!

DSC_0010-DSC_0011-
Bonus: håndlagd feeling, hvert kryss er litt ulikt. Tekstilmalingen tørkes først før det herdes med strykjern.

DSC_0015-
Så en runde i vaskemaskina! Trykket til høyre er vasket, det til venstre er ikke.
Mulig fargen hadde holdt enda bedre om jeg hadde vært mer tålmodig med strykjernet ;-)

DSC_0013-
Selve trekket ble som en lang pølse. Tro det eller ei, men sprinkelbeskytteren er hele 365 cm lang! Etter å ha tredd på det nye trekket sydde jeg igjen åpningene og en søm langs nerkanten for å feste det fast til innholdet. Så sydde jeg seks knytebånd på baksiden.

DSC_0014-DSC_0018-
Må si jeg ble utrolig fornøyd med resultatet! Rolige farger for en rolig natt – man kan iallefall håpe ;-)

DSC_0016-

Stelleputetrekk

DSC_0012-
Her i huset handler vi på budsjett. Brukt kommode fra Finn (miljøvennlig + bonus: slipper å montere flatpakker) og billig stelleunderlag fra Ikea. Var forøvrig ikke så veldig imponert over utvalget i babyavdelingen der. Kun én badebalje? Tenkte jeg skulle kjøpe inn noe sengetøy også, men det ble bare hvite laken. Av alle de fine mønstrene man kunne hatt! Designeren i meg vurderer å melde meg sporenstreks til tjeneste. Stelleunderlagtrekket (kun én pakke å velge) var også gørrkjedelig:

ikea(Foto: ikea.no)
DSC_0013-
So, what to do? Jo. Jeg kjøpte et par fine håndduker, brettet dem dobbelt og sydde sidesømmer på vranga. Målene jeg brukte var 53 x 148 cm inkl sømmånn (1 cm). På den ene siden følger man bare kanten, den andre må gjerne klippes da håndduker som oftest er bredere i denne størrelsen. En runde med overlock eller sikk-sakk hindrer at det rakner.

DSC_0014-
For å holde trekket på plass satte jeg i noen små trykknapper i åpningen. Borrelås, vanlige knapper eller knytebånd er også en mulighet.

Voila! (Jeg elsker dette olivengrønne dråpemønsteret :-D)

DSC_0015-