Siste frist

SALG_13_00_
Mandag er siste frist for juleposten – og siste innspurt på salget mitt på nettbutikken i morgen! Det har gått over all forventning, utrolig gøy at så mange har handlet! Men det er fortsatt noen godbiter igjen til god-pris, kanskje du finner noe som passer til en du er glad i?

Her blir det så som så med julehandel, noen konvolutter får gjøre nytten – vi koser oss med smått i hus! En liten knirkende gullklump som har snudd livet på hodet 😀

Slektstreff 2013

DSC_0001-
I sommer arrangerte min far storstilt slektstreff her i Trondheim. Riddervolder fra hele Norge, Sverige, Danmark og Amerika samlet seg på Britannia til en bedre middag og litt turistaktiviterer i byen. Jeg tok på meg oppgaven med å lage invitasjoner, brosjyre, navnelapper og en stor plakat med slektstre for anledningen.

DSC_0003-
Alle i slekta fikk et eget nummer inndelt etter hvem man stammet fra. Disse numrene gikk igjen på navnelappene, og en egen farge på de ulike leddene gjorde det lett å se hvem som var søskenbarn, tremenninger osv med hverandre. Det har blitt en stor slekt og det var artig å møte nye og gamle slektninger fra nært og fjernt!

DSC_0004-
Deltagerliste inndelt i grener så vi kunne se hvor folk hørte til.

DSC_0007-
På navnelappene sto forfedrene – inngifta/medbrakte deltagere fikk en lignende lapp med hvem de hørte til 😉
Riddervold_Slektstre_2013_revidert
Slektstreet ble 1 meter høyt og fylt av barn, barnebarn, oldebarn, tippoldebarn og tipptippoldebarn etter pappas besteforeldre.

Riddervold_Slektstre_2013_revidert
Med bonusbarn inkludert ble det over 170 etterkommere på treet. Og over 130 familiemedlemmer møtte opp til middagen. Stor stas 🙂

Artig å få utfolde seg fritt med et sånt materiale! Tar gjerne lignende oppdrag igjen 🙂

Sengesett makeover

DSC_0003-
I anledning baby på gang har jeg fått et par sengesett jeg selv hadde som barn. Disse er arvet og arvet, blitt litt utvasket, og med rimelig stygge slitasjer  i hjørner og kanter. På plussiden: De er utrolig mjuke, vasket helt fri for kjemikalier og jeg husker dem faktisk fra jeg selv var lita (nostalgipoeng!)

DSC_0001-
Ettersom dette var barnesengesett ble løsningen enkel: Sy om til baby-størrelse! Jeg sjekket om det var noen hull/slitasje ellers på stykkene, og lagde nye firkanter på midten til dyne og pute. Dette er et perfekt nybegynnerprosjekt som ikke trenger mønster – bare mål opp din dyne og pute og klipp ut. Putetrekket er sydd med konvoluttåpning, og dynetrekket har jeg brettet inn kantene nederst før jeg sydde sammen bitene. Hvis du står fast er mitt beste tips å se på et sengesett du allerede har, og sy på samme måte 🙂

DSC_0004-
Om trekket bare er slitt 1-2 cm i kantene kan man vrenge det og bare sy en ny søm litt lenger innpå. Om dyna er 100 cm og trekket bare 95 gjør ingenting, dyna får fint plass likevel.

DSC_0002-
Det føles veldig tilfredsstillende å reparere i disse kjøp&kast-tider!
Har du gjort noe lignende i det siste?

Kul jul!

julekuler
Julekuleøredobbene er nedsatt 30% – og det er mange farger å velge i! Morsom gave til kollegaen og venninnen – eller kanskje vertinnen? Mange går for klassisk rød. Med denne fine prisen kan man jo gjerne velge seg flere og 🙂 Salget i nettbutikken varer til 15.desember, og det er som vanlig fri frakt på ordre over 500,- Ha en kul jul!

Sprinkelbeskytter – makeover

DSC_0017-
Jeg er mest glad i nøytrale babyting som ikke drukner i babyblått/babyrosa eller barnslige figurer/superhelter/prinsesser. Vi var så heldig å arve sprinkelseng komplett med madrass og sprinkelbeskytter, og den fikk jeg lyst å gjøre litt om på 🙂 Selve senga var i ubehandlet tre, så den fikk et strøk grunning og to strøk gråblå maling (hu hei det var mange sprinkler og vinkler!). Om noen lurer så heter fargen 5250/S3010-B10G Baronesse 45. Sprinkelbeskytteren fikk nytt trekk:

DSC_0005-
Før

Jeg hadde en ganske klar idé om at jeg ville ha et kontrastfyllt mønster, og helst sånne store kryss som er moderne nå. Men slik metervare var vanskelig å finne! Dermed fikk jeg ta saken i egne hender og trykke mønsteret på. Jeg valgte nøytral lin som bakgrunn og klippet ut motivet på en liten plastbit jeg hadde liggende.

DSC_0009- DSC_0008-
Svamp og tekstilmaling gjør susen!

DSC_0010-DSC_0011-
Bonus: håndlagd feeling, hvert kryss er litt ulikt. Tekstilmalingen tørkes først før det herdes med strykjern.

DSC_0015-
Så en runde i vaskemaskina! Trykket til høyre er vasket, det til venstre er ikke.
Mulig fargen hadde holdt enda bedre om jeg hadde vært mer tålmodig med strykjernet 😉

DSC_0013-
Selve trekket ble som en lang pølse. Tro det eller ei, men sprinkelbeskytteren er hele 365 cm lang! Etter å ha tredd på det nye trekket sydde jeg igjen åpningene og en søm langs nerkanten for å feste det fast til innholdet. Så sydde jeg seks knytebånd på baksiden.

DSC_0014-DSC_0018-
Må si jeg ble utrolig fornøyd med resultatet! Rolige farger for en rolig natt – man kan iallefall håpe 😉

DSC_0016-

Stelleputetrekk

DSC_0012-
Her i huset handler vi på budsjett. Brukt kommode fra Finn (miljøvennlig + bonus: slipper å montere flatpakker) og billig stelleunderlag fra Ikea. Var forøvrig ikke så veldig imponert over utvalget i babyavdelingen der. Kun én badebalje? Tenkte jeg skulle kjøpe inn noe sengetøy også, men det ble bare hvite laken. Av alle de fine mønstrene man kunne hatt! Designeren i meg vurderer å melde meg sporenstreks til tjeneste. Stelleunderlagtrekket (kun én pakke å velge) var også gørrkjedelig:

ikea(Foto: ikea.no)
DSC_0013-
So, what to do? Jo. Jeg kjøpte et par fine håndduker, brettet dem dobbelt og sydde sidesømmer på vranga. Målene jeg brukte var 53 x 148 cm inkl sømmånn (1 cm). På den ene siden følger man bare kanten, den andre må gjerne klippes da håndduker som oftest er bredere i denne størrelsen. En runde med overlock eller sikk-sakk hindrer at det rakner.

DSC_0014-
For å holde trekket på plass satte jeg i noen små trykknapper i åpningen. Borrelås, vanlige knapper eller knytebånd er også en mulighet.

Voila! (Jeg elsker dette olivengrønne dråpemønsteret :-D)

DSC_0015-

O’jul med din glede!


Haha, jeg må le av meg selv, denne dekoratørjobben har virkelig satt meg i forkant av sesongene. Begynte å sy juledekorasjoner på Stoff og Stil for maaaange uker siden, og i forrige uke var alt opp og på plass i butikken. Julesoverom, julekjøkken, vindusutstilling og en litt mer vinterlig en med spark og pledd. Sparken fant jeg på Bruktbo Stjørdal i starten av september sammen med ski og staver + et gammelt vindu for å skape sånn god gammeldags vintage julestemning. Jeg har cravet julebrus og pepperkaker lenge før de dukket opp i butikken (!) og allerede mesket meg med begge deler 😉
Men sånn må det jo være, spesielt på en sy-butikk der man først skal handle stoff og så rekke og sy i god til før julestresset slår inn. Spørs om det blir noe som helst pynting her hjemme eller om jeg allerede har fått nok 😉
Kjøkkenutstillingen dufter faktisk pepperkaker!

Kjole #281
I min egen business er det også duket for jul, og jeg merker at folk tenker på julegavene når de handler hos meg nå. Jeg har jo hatt salg i 3 uker, og du verden for et tempo! Pakker og sender og koser meg 🙂 Dyreputene og damekjolene er feks helt utsolgt, og det er igjen bare én småkjole, denne søte saken her. Håper den kommer i bruk denne jula! -40% = fin pris 🙂 Edit: solgt den også :o)Utvalgte uke 45_
Og ellers er det nok av varer igjen i den rette stilen; julekort, gavelapper, og ikkeminst julekuleøredobbene! Perfekt til julebordet 🙂

Nå har jeg gått ut i mammaperm, så jeg skal kose meg hjemme med forberedelser og nesting ♥
(Jeg sender fortsatt fortløpende fra nettbutikken naturligvis!)

Har du kommet i julestemning enda?

Julegaver?

SALG_13_05_
Salget i nettbutikken fortsetter, og her er et supert tips til gave til kollegaene, julekalenderen eller kanskje noen som bor et stykke unna: lett og billig pakke i posten! 🙂 Kartonglommebøkene var det første jeg begynte å selge i 2008 og har vært frontet i mange aviser og blader som Elle Interiør, Bonytt, KK, Lev Landlig, Se og Hør, Julia mm. Lommebøkene er miljøvennlige, med god plass til vanlig innhold, og holder i ca ett år. Hver lommebok er nummerert, brettet av undertegnede og leveres i cellofan med et visittkort inni. Har både norske og utenlandske varianter i butikken. Mange foretrekker den typen de drikker mest av, andre går for den fineste kartongen.

Har du/har du hatt kartonglommebok fra meg? Hvilken type? 🙂

Kartonglommebøker_

Utvalgte varer uke 42

Utvalgte uke 42
Uke 42 – tilbud over hele linja!
Det er gøy å ha nettbutikk når bestillingene tikker inn jevnt og trutt! For en fryd 😀 Nå blir det ryddet i rekkene til mammapermen, og når jeg får tid til å sy igjen kan jeg fylle hyllene med nye ting. Mange av mine stamkunder og venner har gjort storbestilling og jeg må bare si tusen takk til hver eneste kunde! Det pakkes og sendes i øst og vest. Noen varegrupper er aldeles utsolgt! Også blir det lønn til mor 🙂

Salg i nettbutikken!

SALG_13_00-
Ingrid Riddervold design fyller 5 år i disse tider, og det kan jo ikke gå hus forbi 🙂
Jeg slår til med supersalg: 50% på nesten alt i hele nettbutikken, samt litt 30% og 60%. Nedenfor ser dere noen av tilbudene, men det er mye annet også. Stikk innom i dag, kanskje du får på plass noen julegaver eller noe fint til deg selv? Alle ordre over 500,- belønnes med gratis frakt, og bor du i Trondheim kan vi også avtale henting her om du ønsker det.
Salget varer så lenge lageret rekker, eller til 15. desember. VELKOMMEN!
SALG_13_01- SALG_13_02- SALG_13_03- SALG_13_04_