In the making…

7mnd_sepia
Ganske omfattende prosjekt dette her, estimert tid 9 mnd 😉

Produktiviteten har med god grunn gått ned den siste tiden – en liten krabat krever sitt der inne. Det romsteres, sparkes, forsyner seg av krefter og energi. Men det er greit. Jeg har vært kjempeheldig med formen! Nå er jeg nok mer sofagris enn treningsnarkoman fra før, men jeg har sluppet unna de vanlige plagene gravide sliter med. Syklet til jobb frem til uke 31 da høstregnet begynte å dominere – nå er jeg miljøsvin i en gammel 240. Om bare tre uker starter permisjonen – det er nesten litt for spennende!

DSC_0035_
Jeg leder an i størst-mage-konkurransen.

Vi har ikke vært så annonserende med nyheten på sosiale medier – det har vært en veldig hyggelig men litt privat ting. Men nå fant vi ut at gleden skulle deles. Dere som følger meg på Pinterest har nok skjønt greia for lenge siden etterhvert som det fylles opp av barnepins 😉

Mini_pinterest
Så nå vet dere dét :o)

 Av mer anminnelige prosjekter om dagen kan jeg nevne maling av barneseng, strikking av en liten cardigan og omtrekking av barnevogn. Satser på å komme med noen blogginnlegg når de er ferdige – det ser lovende ut så langt. Er dere her enda selv om jeg har blitt så dårlig til å oppdatere bloggen? 

Kjole #301 – lin & aubergin

Kjole #301
Etter mange år med retro blomster og syttitallsfarger begynner jeg å bli (veldig) mettet. De siste par årene har jeg blitt mer glad i nøytrale stoffer i ull og lin, bambus og jersey. Behagelige klær. Når det er sagt får jeg fortsatt hjertebank av enkelte retrostoffer :o) Og gjenbruk er fortsatt viktig.

Det beste jeg vet er å sette sammen farger og mønstre. Slik som på denne: nøytral linduk + aubergin cordfløyel med et popp av polkastriper i mellom. Småkjole #301 er i størrelse 3-6 mnd og bestilt av fineste Linn ♥

DSC_0004-

Utvalgte varer uke 40

Utvalgte uke 40_
Dessverre ikke så mye splitter nytt å vise til om dagen, men fortsatt mange godbiter å finne :o)

Kanskje noen allerede er i gang med å bestille julegaver på nettet? Jeg syns iallefall det er spennende å titte i nettbutikker, finne noe fiffig ingen andre har, og få det rett hjem i postkassen – i god tid før desemberstresset setter inn på kjøpesentrene.

I fjor handlet jeg et par gaver på Amazon i slutten av oktober, og de ble antageligvis sittende fast i tollen. Bøker skal ikke fortolles, så jeg begynte å ane ugler i mosen da det hadde gått en måned. Purret og etterlyste, men hadde tilslutt gitt opp å få dem i tide. På selveste lillejulaften kom hentelappen i postkassen, og vi rakk akkurat innom post-i-butikk før stengetid 😀 Litt flaks skal man ha! Men ganske nervepirrende å vente. Et triks hvis uhellet er ute er å lage et fint kort med bilde av tingen og skrive at gaven kommer snaaaart. Det er jo som oftest nok gaver på julaften, så om én kommer i romjula eller på nyåret er det helt ok, iallefall etter min erfaring :o)

Har du noen nettbutikker å anbefale til årets julehandel?
Noen jeg har handlet hos: 
etsy
epla
modcloth
finn
ebay
cdon
thinkgeek
amazon

Kjolejubileum!

Kjole #300
Kjole nummer 300! Hello!
Tenk at 300 småkjoler er sydd – og for det meste av tekstiler som sto i fare for å bli kastet. Det kaller jeg å slå et slag for gjenbruk! Det er noe eget ved å ta et stykke tøy og forvandle det til et plagg. Sette sammen farger, sy sømmene, vrenge og stryke det pent og glatt tilslutt. Og få se dem i bruk på små tuller! Halve æren går til dere kundene som vet å kjøpe fornuftige ting :o)

Kjole #300 ble bestilt av Ingrid Julia, og det er ikke første kjolen til lille Anna. Denne er i størrelse 3 år og sydd av et rosa dynetrekk + en liten turkis duk. 100%bomull, 100% gjenbruk. Tusen takk for bestilling!

DSC_0003-
Har du lyst å ta en titt på alle 300? Sjekk Kjolegalleriet!
Jeg er fortsatt åpen for bestilling – send meg en mail! Størrelse 3 mnd – 8 år
Ferdige kjoler klare til avreise finnes i nettbutikken her 🙂

DSC_0002-

Stylingoppdrag for Renholdsverket!

DSC_0001-
Denne uka kom Råstoff i postkassa, et blad Trondheim Renholdsverk sender ut til alle husstander et par ganger i året. Denne gangen handlet det om den store gjenbruksdagen de arrangerer på torvet på lørdag, og jeg fikk i oppdrag å vise frem hvilke skatter man kan finne og hvor fint det kan bli :o)

DSC_0003- DSC_0004-
Jeg ble presentert som erfaren skattejeger og interiørentusiast 😀
Bildene er tatt av Ingrid Loeng, som forøvrig var veldig flink og trivelig å jobbe med :o)

DSC_0007-
Jeg skulle lage en hyggelig kosekrok til Klaus Sonstad og Mona Grudt, som er konferansier og moteshowleder på Gjenbruksdagen. Fretex stilte lageret sitt til disposisjon, og alt dette fant jeg på én formiddag på Heggstadmoen! Gull! (Tingene blir å få kjøpt på lørdag!)

DSC_0009-
Mona fikk en nydelig rød sofa (ikke det minste slitt!), søte vintage barnebøker som hun kan lese til ungene, noen gode tøfler, kaffe på termos og litt annet nips (Det står mor på kaffekoppen ;-)) Bildet av brudeferden i Hardanger er en sjarmerende hjemmelagd kopi, syns det passet godt til Ditt Bryllup-redaktøren!

DSC_0008-
Til Klaus fant jeg ei god gammel campingseng (også den helt strøken!) i fjonge farger. Det ble et verandatema med en knalloransje kjølebag, popcorn, lettlest litteratur (Donaldblader), god musikk på LP og et slag dart. Det er litt sommer igjen enda!

DSC_0005-
Stas å få et sånt oppdrag, bildene ble flotte og jeg storkoste meg på skattejakt!

Una

Una02
Una er 4 år og har minst 4 IngridRiddervoldKjoler – det har hennes kjoleglade mamma Nadja sørget for 🙂 Kjole #224 var kanskje litt risky business (mammas smak men kanskje ikke 4-åringens?), men Nadja forteller at Una har brukt den masse. Disse fine bildene er fra årets ferietur, og jeg fikk låne dem fra bloggen hennes. Tusen takk!

Una01
Et knippe småkjoler finnes til salgs i nettbutikken min, håper jeg får tid å sy flere igjen snart 🙂

Hverdagsupdate

Stikker innom med noen hverdagsbilder!
(følg meg gjerne på Instagram @ingridriddervold)

insta01
Yatzy eller Backgammom er fast helgefrokostinnslag her i huset.
Friske jordbær på frokosten er en sommerluksus 😀

Insta03
Jeg har blitt sykkelguri! 5 km til jobb de aller fleste dagene (og hjem igjen!) 😀
Teppe i hagen & et sosialt kattedyr.

Insta04
Fri på fredagene åpner for en bytur! Cupcake og verdens beste ingefærøl fra Australia…
Og shopping i småbutikkene på Bakklandet.

Insta02
Isas tålmodighet blir testet av tantebarn!
Nye tekstiler på jobb skal vises frem, her er et vattert teppe iferd med å ta form.

Riktig god helg!

Noen nye ting 🙂

Katt #40 DSC_0006-
Nå som bedriften er trappet ned til 20% kan det ikke stikkes under en stol at produksjonsnivået er et helt annet. Selv etter 6 uker i nyjobben er hodet fortsatt fullt av idéer, planer og forventninger til meg selv om hva jeg skal rekke å prestere. Og hver uke får jeg følelsen av å ikke strekke til. På tide å innse at jeg ikke kan rekke det samme som før! At det ikke er utømmelig med kreativ motovasjon (og energi!) etter en 8 timers arbeidsdag et annet sted.
Men bedriften putrer og går! Faste kunder finner veien (helt av seg selv?) til nettbutikken og putter ting i handlekurva. Noen bestillinger har det også blitt. Bordkort til konfirmasjoner og bryllup. Og katten på bildet over. Kattepengepung nummer 40 faktisk! (Kan bestilles her) Fra å ha utrolig mange varegrupper og småting kommer jeg nå til å fokusere mest på søm – det er det som er artigst syns jeg. Og det er mange fine stoffer som ligger  på syrommet og venter på å bli både damekjoler og småkjoler. Så snaaaart jeg rekker det 😉 Rekker jo nesten ikke blogge engang vet du.

Har du mange planer og kreative prosjekter du ikke rekker over?

sløyfer

Noen nye farger på hårsløyfer har det blitt da. Jeg har et par selv som jeg bruker til hestehalen titt og ofte!

DSC_0020-