Nye reveputer


Et nytt parti reveputer er kommet til verden! De er sydd av et mykt fløyelsaktig møbelstoff i en fin oransje-fersken farge. Gamle kåpeknapper er blitt øyne og nese, de har håndbrodert munn og kinn av ullfilt. Egentegnet mønster. Har du heller lyst på bjørn eller katt finner du noen av dem i butikken óg!


For sy-nerds kan jeg nevne at alle trådene er festet på innsiden 😉


5 fjonge – kjøp din i dag!

Nytt radiointervju!


Forrige fredag fikk jeg hyggelig besøk av Kristin Nordvoll Mork fra Nrk P1, som holdt på å lage en reportasje om gjenbruk og redesign! I tillegg til meg snakket hun med NMS Gjenbruk og Fretex. Innslaget gikk på radioen i formiddag, men om du vil kan du høre det på podcast her. Saken om meg begynner på 9:20 og fortsetter litt etter Fretex og Misjonsbutikken også :o) Ekstra gøy at hun fant seg to barnekjoler hun ikke klarte å gå fra – nettopp fordi de brakte frem gode minner fra det glade 90-tall 😀

Vårens sirkelskjerf


Nå som vi er godt inne i den første vårmåneden (kremt, trøndelag glimter til med full vinter enda) …så passer det godt å finne frem disse deilige bomullsskjerfene! Høstens store hit her i butikken, laget av myke dynetrekk. Håndlagd, miljøvennlig, lokalprodusert, fritt for kjemikaler og barnearbeid :o)

(Har sett endel ubehagelige dokumentarer på Nrk i det siste! Så dere den om jeans?)

Skjerfene er deilige å ha på innendørs, og ute når det er mildt nok. Ingen løse ender som blåser vekk, og hvertfall ikke kløende garn :o) kr 195,- i nettbutikkenMinner meg on polkagodteri :o)

Second hand til salgs!

Jeg har rydda litt i garderoben!
Er passe blakk så tenkte se om disse finner seg nye hjem 😉 Update: Alle er nå solgt.


Nydelig petroliumsblå cremplenekjole, sydd om for et par år siden.
Trekvart armer, to søte knapper foran og glidelås i ryggen. Størrelse 38/40. Kr 200,- SOLGT

Målt flatt:
Byste 92
Midje 76
Hofter 102
Lengde fra skulder 88
(Men det er stretchy stoff så litt større kan man være 😉


Prikkete drøm av en vintagekjole! Hvit sommerlig, knapping foran og skjortekrave, trekkspikkskjørt og røde polkadotter. Syntetisk stoff. Mint condition – aldri brukt selv. Merkelapp fra Danmark. Størrelse 36/38, kr 150,- SOLGT

Målt flatt:
Byste 90
Midje 80
Hofter fri
Lengde fra skulder 114


Rød tettsittende sexbombe-kjole fra Manillusion 😉 Svarte knapper foran og pen utringning. Små hvite polkadotter. Stoffet er veldig stretchy. Vanlig brukt tilstand.

Størrelse 14, passer 40-44. kr 150,- SOLGT
Lengde fra skulder 88 cm.


Til sist, denne superretro 70-tallskjolen! Den har et veldig flatterende snitt med knyting bak som fremhever midjen fint. Stretcy stoff, puffermer, fin lengde til rett over kneet. Kjøpt på bruktbutikk i London for 400,- Fin tilstand!

Størrelse 40/42, kr 250,- SOLGT
Målt flatt:

Byste 94
Midje 80
Hofter 102
Lengde fra skulder 100
(Men det er veldig stretchy stoff så litt større kan man være 😉

Kjolebestillinger


Som jeg har sagt før, noe av det artigste jeg vet er å lage matchende klær til søsken 😀 Husker selv hvor stas det var å ha samme som storesøster, eller tilogmed mamma! (det var én rosa blomstrete kjole, og den ble forliten så alt for fort ;-)) Nå bestilte min venninne Heidi kjoler til ei nyfødt + storesøster på 4, og resultatet er på bildet ovenfor. Håper jeg får se et bilde av disse i bruk!


En annen kjolebestilling var fra Marthe, som villa ha sydd om foreldrenes blomstrete bomullsgardiner! Tipper de blir overrasket over å se dem i bruk på denne måten 🙂


Ønsker du å bestille, så er jeg ikke vond å be 🙂

Kragene mine i Mamma!


I nyeste Mamma har flinke Charlott Pettersen stylet en reportasje med den nostalgiske svart/hvitt-trenden. Er flere enn meg som blir sjarmert av klassiske gammeldagse klær til de små! I anledning fotoshooten spurte hun meg om å få låne krager til jentene, og det sa jeg selvfølgelig ja til. Kjempestas å se dem på trykk i bladet, og bildene ble kjempefine! Bildeteksten forteller at kragene er å få kjøpt hos meg, nettadressen min og at de er sydd av gjenbruksstoffer – veldig fornøyd :o) Og allerede før bladet kom i butikkhyllene hadde en abonnent bestilt seg krager, så det er ingen tvil om at sånt er god publisitet 🙂

Mamma #2-2013
Marte Garman sammen med sine to søte døtre Lea (10) og Uma (4)
Styling Charlott Pettersen, Foto Nina Ruud, Hår&makeup Hanne Carlsen

Ønsker du deg slike krager finner du dem til salgs her i nettbutikken min 🙂

Elinor kjolemønster!


Nå er det en måned siden jeg startet på dette prosjektet, og endelig er det ferdig!
Mitt første egne kjolemønster er nå ute for salg!

Kjøp og last ned mønsteret direkte fra min Etsy-butikk
eller
Kjøp mønsteret fra min Epla-butikk og få det tilsendt på mail i løpet av 48 timer.

Lite visste jeg da jeg begynte, hvor mye jobb som ligger bak et slikt mønster. En ting var å skisse det opp for hånd og sy de første testkjolene. Så var det finpuss-finpuss-finpuss, endringer, nye testkjoler. Mer finpuss og flere endringer. Fotografering, redigering, lage trinn-for-trinn fremgangsmåte. Størrelser satt opp på printbare ark. Beskrivelser og korrekturlesning. Ai ai ai. Aner ikke hvor mange timer og dager som har gått med, men tror min samboer kan skrive under på at jeg har sittet klistret til skjermen en hel del 😉

Kjolen er heldigvis artig å sy! Det er mange trinn, Fôr, krage, amå søte armer… Passer best til dem som har sydd litt før, dette er ikke et prosjekt for de ferskeste nybegynnere. Men med masse bilder og forklaringer kan det være du lærer noe helt nytt mens du syr også, så ikke vær redd for å prøve!

Nå håper jeg at syglade folk skal kjøpe mønsteret og få gleden av å lage små Elinor-kjoler! Mønsteret er til privat bruk (sy og gi til venner & familie), og/eller til små opplag for salg.

Kanskje kan jeg dele noen ferdige kjoler med dere når de første kundene har fått sydd? Hadde vært artig! 🙂