Nyhet: shorts!


Tantes lille gulljente har hjulpet til med prototypen til disse nye barneshortsene 🙂
Herlig med litt gammeldagse klassiske klær til de små! Disse passer både gutter og jenter.
Har lagt ut noen ferdigsydde + bestillingsmulighet i nettbutikken nå – ingen grunn til å vente til sommeren 🙂

 
Takk til Astrid for de fine bildene av Elina 🙂


Inspirasjon til shortsene krediteres talentfulle Barbara Berrada.

Tversoverdilla


Gavetips til mannen!
Eller kjæresten! Eller far, onkel, gammelonkel, bestefar, bror, stebror, halvbror, tvillingbror, nevø, fetter, kollega, sjef, ansatt, bekjent eller velkjent 😉

De fleste sløyfene her er bestillingsvare, men det betyr bare at det er satt av en uke til produksjon, ikke noe skummelt lang ventetid der altså. Er det råtravelt kan man varsle om dét, og jeg er også behjelpelig med å pakke pent inn og sende rett til mottaker. Andre fargeønsker er det også åpent for. Kr 295,- i nettbutikken.

Som alltid når du handler hos meg: gjenbruk & håndlagd, lokalproduksert i en minibedrift av selveste meg 😉

Kattepengepunger ♥


Et av mønstrene jeg er veldig glad i, er kattepengepungen min. Husker hvor mye tid jeg brukte på å komme frem til akkurat denne fasongen, på å vri og vende på det slik at det kun er fine sømmer inni, passe stabil og passe søt i fjeset :o) Hver kattepengepung tar endel tid, alt fra å klippe de seks tøystykkene, ha på strykeinnlegg, velge glidelås og knapper, klippe filtnesen og sy det hele sammen. Derfor foretrekker jeg bestillinger fremfor å ha et stort lager av katter liggende. Da kan kunden selv komme med fargeønsker, eller kanskje hun vil at den skal ligne på sin egen ekte katt? Ingen katter blir like, det er iallefall sikkert.

For å gjøre det enkelt kan dere nå bestille kattepengepung i nettbutikken med bare noen få klikk!
Legg ved fargeønsker – eller la det bli en overraskelse :o) Tidligere katter kan man se i kattegalleriet.

Mjau, og god søndag 😉

Hårstrikk


Har en idé om at det skal være noe i alle prisklasser i nettbutikken min, og i dag la jeg ut disse søte hårstrikkene. Syns de passer både småjenter og som en fargeklatt på oss voksne også. Kjekk liten sak å legge i kortet til venninna eller kollegaen på jobb feks! Kun kr 60,-

Småkjoler av eget kjolemønster


Som noen av dere sikkert har sett på Facebook og Instagram (ingridriddervold), driver jeg og designer et eget kjolemønster. Det tar litt mer tid enn jeg hadde forutsett, men prosessen er artig, og jeg lærer nye ting hele tida. Feks hvordan sette opp mønsteret på flere artboards slik at man kan printe ut på A4 og teipe sammen! To «testkjoler» er nå til salgs i nettbutikken, størrelse 2 og 3 år. Jeg trooor jeg har kommet frem til et endelig mønster nå, men må sy enda en kjole for å se først. Håper mange vil kjøpe mønsteret og sy når alt er klart!


Dette snittet passer ypperlig til litt tykkere stoffer som ull og fløyel.


En annen ting jeg har lært, er at hvis man endrer ett sted, må ofte flere biter endres.
Aner ikke hvor mange ganger feks kragen har vært justert!

Og forresten, jeg kaller kjolen for Elinor :o)

Guttevester – åpent for bestilling!


Mange etterlyser unike gutteklær, og nå har jeg gjort det enkelt å bestille vest 🙂 Bare trykk kjøp og legg igjen en kommentar med barnets mål så er vesten på vei om ikke lenge. Trondhjemmere kan velge fraktalternativet «hentes i Trondheim» for kr 0,- i frakt, så kan de stikke innom meg på nedre Byåsen og plukke opp varene sine. Ellers er det ikke mange kronene for å få den rett hjem i postkassa heller. Noe å tenke på til 17.mai kanskje?


Tusen takk til Line og Stine for de fine bildene!

 

Seks nye søte små


I dag har jeg fyllt opp nettbutikken med hele seks søte småkjoler i ulike farger. De fleste er 100% gjenbruk, og 100% bomull. Fra 3 mnd til 5 år. Håper de finner nye hjem! :o)

Samtidig har jeg oppdatert småkjoleoversikten her på bloggen. Nå er de nyeste kjolene på øverst, og listen er organisert etter produksjonsår. Må kanskje innse at jeg er litt OrganiseringsGuri :-p Liker å samle statestikk og rydde og ordne… Litt overrasket over hvor gjevnt det er med antallet da; hvert år har jeg sydd ca 100 stk! (Da jeg begynte tenkte jeg det kanskje ville bli 30-50 stk, totalt.)

Ha en kjolefin dag, både store og små!

Kjoletesting


Jeg har en grå kjole fra Monki med et veldig enkelt snitt, den er som ei stor t-skjorte med løpegang i ryggen og knyting gjennom armene foran. Så jeg tenkte jaaa, sånn kan jeg sy selv! Ble litt ivrig og lagde blonder øverst og sydde selvfølgelig alt ferdig før jeg tok den på. Hello, litt for mye gjennomsiktige blonder der gitt! Kunne selvfølgelig hatt noe under, eller sydd på fôr, men likevel var blondestoffet litt stivt og skråbåndet ytterst gjorde at armene sto veldig unaturlig ut.

Frem med saksa! Fjernet hele toppen og sydde på en ny i myk deilig jersey :o) Liker kombinasjonen gult og gammelrosa!


Litt vanskelig å vise frem denne kjolen på ei dukke uten armer. Den er som et telt, perfekt for de dagene man bare føler for å gjemme seg litt, men samtidig kan man ha litt midje. Kan brukes med andre belter eller uten knyting. Knytebåndet har jeg sydd med litt strikk bak slik at det gir etter når man beveger seg. Kommer til å sy meg flere sånne tenker jeg! Får prøve å få tatt et bilde med den på meg selv en annen gang!

Gulldyr!


Til jul ga jeg bort hele 52 julegaver (!) Noen større enn andre selvfølgelig, og veldig mange smågaver. Jeg liker å gi en liten oppmerksomhet til de jeg er glad i 🙂 Aller helst skal det være hjemmelagd, både pga kreativiteten, omtanken og økonomien. «Årets smågave» ble resirkulerte plastlekedyr, som fikk et par lag nydelig gullmaling og en koppertråd. Til bruk som julepynt eller helårspynt. Man kan ta av hempen og bare ha dyrene stående som pynt på et brett med lys og vaser feks. Eller bytte ut med en lang lenke og bruke det som smykke. Jeg liker de små julegrisene, men enda morsommere med dyr vi vanligvis ikke pynter med til jul. Gullgiraff og gullneshorn…


For å gjøre litt mer utav gavene lagde jeg også esker til dyrene. Gjenbrukte LP-cover ble nye hjem, og tøyrester gjorde nytten som seng 😉 For å brette eskene brukte jeg samme fremgangsmåte som jeg har lagt ut tidligere: Gratis PDF.
Til sist men ikke minst, hjemmelagde gavelapper også! Disse er lagd ved å ganske enkelt brette en lapp i to på langs og klippe treet på frihånd. Miljøvennlig & resirkulert gave som mange satte pris på 🙂