Vinter!


Det er «så gæli» vinter nå! -11 og man utbryter «Å, men dét er jo ikke så ille :-D», og mener det. I helga kjørte vi til Trysil. Langhelg med to dager i slalombakken, bursdagskalas og badstu, en etterhvert årlig tradisjon som samler tretti folk for en skikkelig hyttetur. Første dagen var det mer enn 15 minusgrader og den store snakkisen var inversjon: varmere på toppen! Så vi tok stolheisene opp og solte oss litt i milde -9 før vi suste ned. Jeg har bare stått tre dager på ski i hele mitt liv (men har en haug langrennsturer bak meg) og begynner å få smaken på nedoverski. Dristet meg til å hoppe på noen små hopp og prøvde skicrossen!  Men det er rart hvordan man blir mer og mer engstelig med årene som går! Trafikken er skummel, karuseller, skibakken, hoppene, hjelm – ja takk! Ble stadig forbikjørt av lokale barnehageunger helt uten hemninger. Tøffe de der Tryslingene :o)


På tur nedover møtte vi hele julenissens koppel! Og ei rype, men den har jeg ikke bilde av :o)


Katten min Isa – i sin vanlige positur for å si det sånn.


På blokka i dag, vurderer om jeg skal lage noe hjertete til Valentines. Er ikke sånn storforbruker av denne dagen selv, hvordan er det med dere? Ville dere kjøpt noe IngridRiddervold for anledningen, og isåfall hva? Hmmmms.

Kjole #287 – nytt snitt


Kjole #287
er i et nytt sommerlig mønster jeg har funnet, ermeløs og med knapping i ryggen. Ser for meg å eksperimentere litt med søte krager, små kortarmer og ulike fargekombinasjoner. Men jeg må nok forenkle mønsteret litt, det ble vel tidkrevende med den opprinnelige fremgangsmåten – fôret, vrengt og håndsydd. Kan jo ikke selge småkjolene for dyrt! Denne første finner du i nettbutikken nå, størrelse 1 år, kr 475,-

Barnebøker / illustrasjon

Hei Folkens!
Long time no see, men jeg lover å skjerpe meg med mer blogging! Antall lesere er høyt, men nesten ingen som legger igjen et eneste pip – er det lov å etterlyse litt tilbakemelding, eller iallefall et Hei i ny og ne kanskje? :o) Setter kjempepris på litt mer liv her inne!


Må tipse dere om denne karen, Oliver Jeffers! Quirky dude og quirky videointervju, herlig! I slutten av videoen sier han at han er heldig som kan jobbe med akkurat det han vil, og at han føler et ansvar for å nyte den situasjonen mest mulig. E-nig!

Hvis jeg ikke hadde jobbet med søm og håndlagde ting ville jeg gjerne vært illustratør. Nr.3 på lista er kanskje emballasjedesign. De to overlapper utifra dagsform. Intill videre storkoser jeg meg akkurat som jeg har det! (sa hun og spratt inn på syrommet ;-))

Trives du i jobben – og passer du på å bevisst trives når det er god grunn til det?

Nyhet, barnebukser!


Nå er endelig barnebuksene på plass i nettbutikken! Foreløbig er de i str 74-92, men noen til de aller minste kommer også snart. Fra min egen barndom husker jeg godt cordfløyelbuksene, hvordan er det med dere? Noen favoritter? Ønskestoffer? Prisen er fra 350,- og noen kroner mer for de med detaljer.


 

Nye tversoversløyfer


Jeg har fyllt på i nybutikken med tversoversløyfer til herrene! Noen er klare til sending, mens andre er bestillingsvare, dvs ca en liten uke ekstra leveringstid. Mine favoritter er de sydd i ullstoff! Passer veldig godt nå på vinteren, sammen de fleste dresser, og er i fin kvalitet. Noen av disse er sydd av gamle herredresser faktisk. Sløyfene festes enkelt med en knapp, så man slipper å knote med knyting. Klikk på bildet for å komme til herreavdelingen, hvor du også finner et utvalg mansjettknapper 🙂

Mønster og pakningsdesign
Jeg blir alltid fascinert av mønster og fine gamle pakningsdesigns! Håper jeg får et slikt oppdrag en dag! Det var blant mine favorittoppgaver på Grafisk Design-utdannelsen. (Sendte faktisk Tine en mail ang en god idé til julekartongen men fikk bare et ganske arrogant svar tilbake om at de hadde den biten under full kontroll ellers takk hade. Kanskje høre med Q-meieriene om heller de vil ha min knakende fine estetikk da 😉

3 bilder fra samlingen her hjemme; fløteflasker, fløtekartong? og 2-liters melkekartong anno 80/90-talls.

Hva syns du om gamledagers søte, litt naive pakningsdesign?

Ny reportasje i Adressa!


I november fikk jeg hyggelig besøk hjemme hos meg! Adressavisas utsendte, Ragnhild Heggem Fagerheim, hadde en fin idé til en reportasje i romjula om pynting av nyttårsbord. Hun inviterte tre bloggere til å ordne hvert sitt bord, hvor temaet var «bruk det du har». Miljøvennlig, fritt for kjøpepress og kreativt. Det ble tre veldig ulike bord! Reportasjen var på trykk forrige fredag i Adressa Hjem.

Bordet mitt ble et skikkelig venninnebord, med blondeduk, rosa, korall og oransje toner, og ei svær grein med småkongler midt på bordet 🙂 Miks og match av servise, servietter og glass, stoler og bestikk. Jeg er en sånn som samler på ting jeg liker, men ikke har et helt sett av noe. Det blir likevel en fellesnevner over det hele med estetikken jeg liker selv. Er svak for hvitt porselen med gullkant feks!

(Ps, aldri en artikkel uten faktafeil. Det står at jeg «driver» bruktbutikken Etter min morfar. Var samarbeidspartner ja, men butikken er dessuten nedlagt ;-))

De to andre bloggerne var Hilde Wedø og Irina Hjertø.

 

Småkjole i bruk


Noe av det beste jeg vet er å få se tingene jeg har lagd i bruk! Her har jeg fått låne bilder av Charlott bak bloggen Mamma og Herman, er de ikke sjarmerende? Charlott er tidligere moteansvarlig i Dagbladet og har mange gode tips til fine mammaer. Selv syns jeg sånne klassiske gammeldagse klær til små gutter er utrolig skjønne! Og i disse omgivelsene får jeg asossiasjoner til både Pippi og Emil. Lille Josefine på snart 2 fikk kjole #257 + kyse av mammaen sin rett før jul – jeg må si de knalloransje ullstrømpene var en bra match! Tusen takk for bilder!


Har du bilder jeg kan få se eller kanskje også dele? Send på mail så blir jeg hoppende glad! :o)
Har du skrevet om Ingrid Riddervold Design på din egen blogg legger jeg gjerne inn linken i listen til høyre her.