Stuff I made

Hårstrikk


Har en idé om at det skal være noe i alle prisklasser i nettbutikken min, og i dag la jeg ut disse søte hårstrikkene. Syns de passer både småjenter og som en fargeklatt på oss voksne også. Kjekk liten sak å legge i kortet til venninna eller kollegaen på jobb feks! Kun kr 60,-

Småkjoler av eget kjolemønster


Som noen av dere sikkert har sett på Facebook og Instagram (ingridriddervold), driver jeg og designer et eget kjolemønster. Det tar litt mer tid enn jeg hadde forutsett, men prosessen er artig, og jeg lærer nye ting hele tida. Feks hvordan sette opp mønsteret på flere artboards slik at man kan printe ut på A4 og teipe sammen! To «testkjoler» er nå til salgs i nettbutikken, størrelse 2 og 3 år. Jeg trooor jeg har kommet frem til et endelig mønster nå, men må sy enda en kjole for å se først. Håper mange vil kjøpe mønsteret og sy når alt er klart!


Dette snittet passer ypperlig til litt tykkere stoffer som ull og fløyel.


En annen ting jeg har lært, er at hvis man endrer ett sted, må ofte flere biter endres.
Aner ikke hvor mange ganger feks kragen har vært justert!

Og forresten, jeg kaller kjolen for Elinor :o)

Guttevester – åpent for bestilling!


Mange etterlyser unike gutteklær, og nå har jeg gjort det enkelt å bestille vest 🙂 Bare trykk kjøp og legg igjen en kommentar med barnets mål så er vesten på vei om ikke lenge. Trondhjemmere kan velge fraktalternativet «hentes i Trondheim» for kr 0,- i frakt, så kan de stikke innom meg på nedre Byåsen og plukke opp varene sine. Ellers er det ikke mange kronene for å få den rett hjem i postkassa heller. Noe å tenke på til 17.mai kanskje?


Tusen takk til Line og Stine for de fine bildene!

 

Seks nye søte små


I dag har jeg fyllt opp nettbutikken med hele seks søte småkjoler i ulike farger. De fleste er 100% gjenbruk, og 100% bomull. Fra 3 mnd til 5 år. Håper de finner nye hjem! :o)

Samtidig har jeg oppdatert småkjoleoversikten her på bloggen. Nå er de nyeste kjolene på øverst, og listen er organisert etter produksjonsår. Må kanskje innse at jeg er litt OrganiseringsGuri :-p Liker å samle statestikk og rydde og ordne… Litt overrasket over hvor gjevnt det er med antallet da; hvert år har jeg sydd ca 100 stk! (Da jeg begynte tenkte jeg det kanskje ville bli 30-50 stk, totalt.)

Ha en kjolefin dag, både store og små!

Kjoletesting


Jeg har en grå kjole fra Monki med et veldig enkelt snitt, den er som ei stor t-skjorte med løpegang i ryggen og knyting gjennom armene foran. Så jeg tenkte jaaa, sånn kan jeg sy selv! Ble litt ivrig og lagde blonder øverst og sydde selvfølgelig alt ferdig før jeg tok den på. Hello, litt for mye gjennomsiktige blonder der gitt! Kunne selvfølgelig hatt noe under, eller sydd på fôr, men likevel var blondestoffet litt stivt og skråbåndet ytterst gjorde at armene sto veldig unaturlig ut.

Frem med saksa! Fjernet hele toppen og sydde på en ny i myk deilig jersey :o) Liker kombinasjonen gult og gammelrosa!


Litt vanskelig å vise frem denne kjolen på ei dukke uten armer. Den er som et telt, perfekt for de dagene man bare føler for å gjemme seg litt, men samtidig kan man ha litt midje. Kan brukes med andre belter eller uten knyting. Knytebåndet har jeg sydd med litt strikk bak slik at det gir etter når man beveger seg. Kommer til å sy meg flere sånne tenker jeg! Får prøve å få tatt et bilde med den på meg selv en annen gang!

Kjole #287 – nytt snitt


Kjole #287
er i et nytt sommerlig mønster jeg har funnet, ermeløs og med knapping i ryggen. Ser for meg å eksperimentere litt med søte krager, små kortarmer og ulike fargekombinasjoner. Men jeg må nok forenkle mønsteret litt, det ble vel tidkrevende med den opprinnelige fremgangsmåten – fôret, vrengt og håndsydd. Kan jo ikke selge småkjolene for dyrt! Denne første finner du i nettbutikken nå, størrelse 1 år, kr 475,-

Nyhet, barnebukser!


Nå er endelig barnebuksene på plass i nettbutikken! Foreløbig er de i str 74-92, men noen til de aller minste kommer også snart. Fra min egen barndom husker jeg godt cordfløyelbuksene, hvordan er det med dere? Noen favoritter? Ønskestoffer? Prisen er fra 350,- og noen kroner mer for de med detaljer.


 

Nye tversoversløyfer


Jeg har fyllt på i nybutikken med tversoversløyfer til herrene! Noen er klare til sending, mens andre er bestillingsvare, dvs ca en liten uke ekstra leveringstid. Mine favoritter er de sydd i ullstoff! Passer veldig godt nå på vinteren, sammen de fleste dresser, og er i fin kvalitet. Noen av disse er sydd av gamle herredresser faktisk. Sløyfene festes enkelt med en knapp, så man slipper å knote med knyting. Klikk på bildet for å komme til herreavdelingen, hvor du også finner et utvalg mansjettknapper 🙂