Stuff I made

Harepuslabber til et påskebarn


Rett over påske kom lille Oline til verden, og idag har hun navnefest. Jeg bringer babytøfler sydd av et supermykt hvitt skjerf og en t-skjorte, + rosa filthjerter – kunne ikke dy meg 😉 Fikk skikkelig harepusfølelsen av disse, det må være fargene og mykheten. Flere babytøfler finnes i butikken på Bakklandet ♥

epla + ikea =


I sommer fikk jeg en superhyggelig mail fra Epla med invitasjon til oslo denne helga. De skal nemlig ha en workshop sammen med Ikea og en mini-epladag på lørdag. Kurs og foredrag, utstilling og auksjon, og de ville at jeg skulle komme og fortelle om mine erfaringer som gjenbrukskunstner! Dessverre passet det dårlig :-/ Men jeg fikk iallefall være med på Ikeasamarbeidet, hvor 30 eplaselgere fikk tilsendt stoff og frie tøyler! Jeg fikk et mørkeblått (nesten svart) og hvitt storstripete stoff, og tenkte først wow, dette er virkelig utenfor mine vanlige fargevalg! 😉


Men, man må utenfor sin komfortsone av og til! Resultatet ble en maritim liten kjole med chevronmønster foran og en liten ankerknapp midt på. Skip-o’-Hoi! Kjolen stilles ut i Ikeas Tekstileri på Grünerløkka før den skal auksjoneres bort til inntekt for WWF.

Hvis du er i Oslo kan du stikke innom Tekstileriet og melde deg på ulike småkurs:
Program for epladagen:
12.00: Dørene åpner
13.00: Anita fra zndesign viser deg hvordan hun lager kule oppbevaringsposer med snøring.
15.00: Guro fra God som Grønn lager bærenett for de miljøvennlige.
17.00: Gunn fra Maganda viser hvordan hun lager flotte toalettmapper
19.00: Unni Strand deler sine erfaringer med å drive minitrykkeriet STRAND tekstildesign.
20.00: Lett servering og masse skravling oss Epla-elskere imellom.
22.00: Vi tar turen ut i sommernatten for å fortsette selskapelighetene enda en stund!

Jeg er misunnelig 😉


Noen andre variasjonemuligheter jeg vurderte 🙂


Og mens jeg var igang med Ikea sydde jeg likegodt tre kjoler til av stoffer jeg hadde fra før!
Den røde kan du vinne, den i midten er solgt, og den brun/hvite med heklelommer finner du her solgt! Men jeg har andre :o)

Skal du på epladagen eller innom Tekstileriet?

To nye småkjoler


Kjole #261 & #260 er på plass i nettbutikken nå & i butikken til helga :o)
Størrelse 5 og 2 år, 100% bomull og nesten 100% gjenbruk (nye armer på den røde)
Sjekk de søte stjerneheklebrikkelommene 😎

Begynner å nærme seg høst (hva skjedde med sommer, ikke sett særlig til den til i Trondheim…), så snart tenker jeg å begynne å sy vinterkjoler igjen. Ull, fløyel og tykkere stoffer begynner å friste i stoffhyllene her!

Har du hatt sommervær der du bor?

Nattinatt :o)

Hjemmelagd papir


Resirkuleringsguri som jeg er har jeg lagd endel papir selv. Gamle konvolutter, eggekartonger og avispapir egner seg strålende til resirkulering. Servietter fungerer som fargetilsetning, og blomster fra hagen gir et skjørt uttrykk. Nå har jeg laget noen kort til salgs, både i nettbutikken og på Etter min morfar, og hvert kort har en hjemmelagd atlas-konvolutt og. Jeg tenker at jeg skal bli flinkere til å sende kort, og med slike kort blir det jo en gave i seg selv :o)


Gull og neonrosa er en favoritt for tiden 😉 Umulig å ta bilde av dog..

 
Atlaset glimter til med både gamle Sovjet og Tsjekkoslovakia. Utrolig vakre kart!

Nå får du kjøpt 5-pack atlaskonvolutter i butikken min og!


4 slike korter på plass i nettbutikken, og flere på Bakklandet.

Har du prøvd å lage eget papir?
Kanskje jeg skulle lage en oppskrift for hjemmelagd papir, det er veldig gøy :o)

Kjolesett med truse


Tittei! Her er trusene på vift! 😉
Flere småbarnsmødre har etterlyst bleietruser til kjolene, og nå har jeg et par sett til salgs i nettbutikken. Har fått litt dilla på skråbånd og sydd fem omslagskjoler denne uka i tillegg til de tre som er på give-awayen. Én har allerede rukket å bli solgt i nettbutikken og! Kjolene er i størrelse 1-2 år, ganske fleksible siden de er åpne bak. 350,- for kjole og 500,- for kjolesett.

Brudepikekjole i bruk!


Marit og Marius giftet seg for et par uker siden, med skjønneste lille Astrid som brukepike. Kjolen hennes er sydd av to gjenbrukte duker, og en bit av den hvite silken fra Marits brudekjole. Det er Flinke Oda fra Sølv som står bak den vakre brudekjolen. Alltid veldig gøy å få se tingene mine i bruk, tusen takk for lånet av bilder, Marit ♥

Nye smekker


Jeg har litt dilla på voksduk om dagen. Og etter en opprydning viste det seg at jeg har samlet opp et godt utvalg gjenbrukte duker, så da ble det mange fine fargekomboer! Jeg prøver å sy mest unisex, med litt innslag av rosa på noen få :o) Gjenbrukt voksduk er ikke alltid like bra, det er flekker, hull og slitasje etter camping og sene sommerkvelder. Men noen ganger er man heldig, og ofte kan man klippe ut de fine delene. Litt krøll og sjel må man imidlertid godta som sjarmen av et tidligere liv, i tillegg til sjarmen av håndsydd skråbånd, hihi.


Et nytt smekkemønster har det også blitt, et par cm mindre enn det forrige, og med trykknapper istede for borrelås. Justerbar så de passer både store og små sølekopper. Sju stk har funnet veien til nettbutikken, og resten kommer på Etter min morfar til helga. Ingen smekker er like, og de passer godt til nybaktgave :o) 200,- inkl porto.

 

Kjole #250!


En aldri så liten milepel det her! 😀

Jubileet feires med en bestilt kjole i størrelse 1 år, sydd til å matche mammens kule blomstrete buksedress! Og mammaen vet det faktisk ikke enda, for det er pappaen som er på handletur, både med kjole og dress. Forfriskende guts og motesans får man si! Herlig 😀

Tre ulike blomstergardiner har fått være med på denne kjolen, pluss et knallgult bånd over brystet. Sommerfin!