DIY – dørskilt


 
Her kommer en steg-for-steg oppskrift for å lage egne dørskilt som dette. Oppskriften kan også brukes til å lage bilderammer. Håper dere liker 🙂

Du trenger:
Papp stor nok til skiltet du vil lage. Vanlig pappeske funker fint.
Tapetkniv, skjærematte, linjal, limstift, gaffa, penn og evt saks.
Tekstil stor nok til å dekke pappbiten og litt til. Bør ikke være gjennomsiktig.

Begynn med å tegne huset rett på pappen og skjære det ut. Jeg syns det kan være fint med litt skeiv «Tim Burton-aktig» stil. Hvis du vil begynne enkelt dropper du pipe og holder vinduet enkelt. I denne oppskriften viser jeg et avansert og et enkelt hus 🙂 Du kan selvfølgelig finne på mange andre ting enn de jeg har gjort også.


Klipp til stoffbilten. Stryking er vanligvis ikke nødvendig da den blir limt pent fast uansett.

Bruk limstift eller annet lim på forsiden av huset og legg det med limsiden ned på stoffet. Glatt ut og klem forsiktig. Bruk saks eller tapetkniv til å kutte stoffet ca slik:


I alle vinduer må det skjæres et kryss.

Påfør lim langs kantene og strekk stoffet rundt til baksiden. Avslutt med litt gaffa. Gaffa fikser alt 😉


Her er grunnen til at rutevinduer er mer avansert…

Her er husene ferdig kledd, neste steg er å lage navnelappen. Jeg bruker tykt papir i printeren, 250 gsm. Har du ikke data er det fint å tegne og skrive for hånd også! Mål opp og lag lapper som er minst 1 cm større enn vinduene. Lag evt noen ulike farger så kan du prøve dem ut på huset. Jeg syns det er gøy å leke med mønster og farger som matcher tekstilen.


Lappene taper du bare fast på baksiden.
Dørskiltet er såppass lett at dobbelsidig tape kan brukes som oppheng.

Hvis skiltet skal sendes eller fraktes, så pakk det for all del godt inn. Papp har en tendens til å knekke og bøye seg. Disse dørskiltene egner seg best til innendørs bruk, altså i blokker og trappeoppganger.

Kommer du til å prøve deg på et dørskilt eller en bilderamme?