Hjemmelagde prislapper


Med ny hjemmeside måtte den gamle bloggadressen bort fra prislappene. Og mens jeg allerede var i redigeringsmodus fikk de likegodt en helt ny look! Jeg er veldig glad i den rå pappfargen, som oser av resirkulering og miljøvennlighet. Jeg fant frem et gammelt scan av en papirpose jeg hadde liggende på dataen og brukte den istede for den lysegrå bakgrunnen jeg har hatt til nå. På baksida brukte jeg et trekantmønster jeg lagde i 2009, i tre ulike fargetemaer. Trekantene er lagt over pappen med litt gjennomsiktighet for å imitere silketrykk. Men, alt er bare printet hjemme på min kjære Canon Pixma scanner&printer som jeg kjøpte for kr 350,- på Elkjøp :o) Papiret er 250-grams naturhvitt, kjøpt på Ark. Som hemper bruker jeg ofte satengbånd jeg klipper av fra H&M-klær – de har slike for at de ikke skal skli av hengeren :o) Hullet klippes med ei hulltang og hjørnene trimmes med en hjørneklipper fra Panduro. Selve designet har jeg laget i Adobe Illustrator.


Tips til egne prislapper

  • Tenk igjennom hva konseptet ditt er og hvilken følelse/prisklasse/image lappene skal utstråle!
  • Hvis du er god på data er dette et ypperlig verktøy. Hvis ikke er det mye bedre å holde seg til klipp&lim og håndskrevne lapper. Man kan også lage en håndlagd lapp, scanne den inn og printe ut mange for å gjøre det kjappere.
  • Bruk kraftig papir eller kartong. Tynne strimler med kopipapir eller post-it-lapper bare knøvler seg og gir ikke varen noe følelse av kvalitet. Bittesmå klistremerker med pris bare faller av hvis du har tekstiler.
  • Tenk etter hvilken info kundene vil ha. Størrelse, pris, materialer, hvor kommer varen fra, og hvem har lagd den?
  • Ta et prøveprint og se til at det er plass til håndskrift der du tenker å ha den, at teksten forøvrig er lesbar og fargene slik du ønsker dem.
  • Vær kreativ! Sy på sømmer, knapper, bruk akvarellpapir eller overheadark eller det som passer best til din stil og dine varer! En flott prislapp kan forsterke varens inntrykk, og deg som seriøs selger :o)

Lykke til!