Sugar and spice and all things nice!

Stylingoppdrag for Renholdsverket!

Denne uka kom Råstoff i postkassa, et blad Trondheim Renholdsverk sender ut til alle husstander et par ganger i året. Denne gangen handlet det om den store gjenbruksdagen de arrangerer på torvet på lørdag, og jeg fikk i oppdrag å vise frem hvilke skatter man kan finne og hvor fint det kan bli :o)   Jeg(…)

Artikkel i Byavisa!

For litt siden fikk jeg besøk av nkf-student Andrea Hustad som ville ta en prat om Pinterest, og denne uka var artikkelen på trykk i Byavisa 🙂 Du kan lese den på nett her.

Utstilling på Galleri Prestegårdsfjøset!

Forrige helg tok jeg båten over fjorden og stilte ut på Stadr kunstlags årlige kunstutstilling! I godt selskap med tre flinke billedkunstnere og én keramiker fikk tingene mine plass i det flotte prestegårsdfjøset. Hvite vegger, skifergulv og spotlights – lite minnet om fjøsdrift, bortsett fra trauet på bildet over 🙂 Jeg glemte helt å ta(…)

Kunstutstilling

Om et par uker skal jeg delta på ei kunstutstilling på Statsbygda! Håper på mange besøkende, og at mange av varene blir med nye eiere hjem :o)

Nytt radiointervju!

Forrige fredag fikk jeg hyggelig besøk av Kristin Nordvoll Mork fra Nrk P1, som holdt på å lage en reportasje om gjenbruk og redesign! I tillegg til meg snakket hun med NMS Gjenbruk og Fretex. Innslaget gikk på radioen i formiddag, men om du vil kan du høre det på podcast her. Saken om meg begynner på(…)

Kragene mine i Mamma!

I nyeste Mamma har flinke Charlott Pettersen stylet en reportasje med den nostalgiske svart/hvitt-trenden. Er flere enn meg som blir sjarmert av klassiske gammeldagse klær til de små! I anledning fotoshooten spurte hun meg om å få låne krager til jentene, og det sa jeg selvfølgelig ja til. Kjempestas å se dem på trykk i(…)

Radiodebut!

Om alt går etter planen skal jeg på lufta ikveld og snakke om redesign! Nrk P1 Kveldsåpent litt før kl 21! hør, hør 😉 (foto lånt fra loadpaper.com)

Ny reportasje i Adressa!

I november fikk jeg hyggelig besøk hjemme hos meg! Adressavisas utsendte, Ragnhild Heggem Fagerheim, hadde en fin idé til en reportasje i romjula om pynting av nyttårsbord. Hun inviterte tre bloggere til å ordne hvert sitt bord, hvor temaet var «bruk det du har». Miljøvennlig, fritt for kjøpepress og kreativt. Det ble tre veldig ulike(…)

Småkjole i bruk

Noe av det beste jeg vet er å få se tingene jeg har lagd i bruk! Her har jeg fått låne bilder av Charlott bak bloggen Mamma og Herman, er de ikke sjarmerende? Charlott er tidligere moteansvarlig i Dagbladet og har mange gode tips til fine mammaer. Selv syns jeg sånne klassiske gammeldagse klær til små gutter er(…)

Nytt intervju i Natt&Dag!

Natt&Dag (#9-2012) lagde en 5-på-gata om vintage. Fine folk viste frem sine favorittplagg og fortalte historien bak, og så var det et lite intervju med meg om virksomheten min! Lederstjernen, hohoi jeg rødmer 🙂 Litt forsinket med dette blogginnlegget ettersom avisa kom i oktober, men bedre sent enn aldri. Veldig stas å være på trykk,(…)

Artikkel i KK

I ukens KK (#48-2012) har de en liten sak om det å lage egne ting, både for hobbykosens skyld og for salg, og trenden rundt DIY. To jenter i hver sin ende av skalaen ble intervjuet; Kine Nordahl Kleiven + meg 🙂 Kjempegøy at de fokuserer på små nettbutikker, håndlagde ting og gjenbruk, og veldig(…)

Trondhjæmsdesignernes julemarked!

Jeg deltar for andre året på rad, og gleder meg masse! Facebook-event finner du her. Hjelp oss gjerne å dele med venner og kjente 🙂 Støtt lokale kunstnere og gjør julehandelen på Byscenen i år!

Egen nettbutikk!

Jeg har fått meg ny fin nettbutikk! Deilig å ha på eget domene, med masse valgmuligheter hva farger og oppsett angår. Hurtigere og mer avansert redigering/lagerstyring er det også, I like it. Det koster litt å ha MyStore, men ikke like mye som gebyrene til Epla blir hver måned. Jeg kommer til å fortsette å(…)

Dørene lukkes…

Bakklandseventyret er over for denne gang. I morgen + søndag blir min siste helg i butikken. Vemodig og trist, etter 15 måneder i denne lille perlen av en bruktbutikk! Faste kunder har spurt og fått vite, men til resten bringes en kjedelig nyhet. 2. desember blir siste ordinære åpningsdag på Etter min morfar. Jeg vil(…)

Bidrag på trykk i Eplas Jul!

I årets utgave av Eplas Jul finner dere et lite bidrag fra meg! Det var ikke helt enkelt å komme i julestemning i juni, men jeg satte på julemusikk og lot tankene vandre. I sann gjenbruksånd lagde jeg juletrepynt av gamle knapper, som forsåvidt strengt tatt kan være pynt året rundt også 😉 Kjempestas å(…)

♥ 2000 Likes! ♥

Hurra! Sakte men sikkert har tallet krøpet oppover, og det er så hyggelig! 😀 Jeg tenker ofte på at bak dette tallet sitter det faktisk 2000 personer, som støtter butikken min, er nysgjerrig på det jeg lager og er med og heier :o) Det er utrolig mange! Så tusen takk for støtten et sånt lite(…)

Nytt intervju i Under Dusken

Høst & skolestart! Trondheims studentmagasin Under Dusken stakk innom meg på butikken og slo av en prat. Og allerede på tirsdag var kulturprofilen på trykk! Vi snakket endel om det å leve av egen design, utfordringene rundt lav lønn og lite fritid. Men jeg håper folk skjønner at jeg har drømmejobben trass litt bølgedaler her(…)

Omtale i Natt&Dag!

Natt&Dags studentguide er en snerten sak, og sannelig hadde de tatt med butikken vår og! Utrolig hyggelig omtale, jeg elsket den Woody Allen-filmen, så det var virkelig et komplement :o) Også så stas at jeg også ble nevnt! Håper nye studenter stikker innom, vi har masse fint til personlige og hjemmekoselige hybler!  

Etter min morfar fyller 2 år!

Butikken i mitt hjerte 🙂 I august er det ett år siden jeg flyttet inn hos Ida på Bakklandet, og idag er det 2 år siden åpning! Sender en tusentakk til flinke trondhjemmere som vet å sette pris på en nisjebutikk på vakre Bakklandet. De søteste stamkundene dukker opp helg etter helg og handler alltid(…)

Sommermarked på Øysand

En liten hilsen fra sommermarked på Øysand :o) Skal du delta på marked i sommer? – Markedsinspirasjon –

Gründerintervju i Fjord1-magasinet!

Fjord1-magasinet intervjuet meg til sommerutgaven av bladet! Stor stas 😀 De har også tatt med en fin omtale av epla og fått med litt om Etter min morfar. Trykk på bildene under og zoom inn hvis du vil lese :o) Fjord1-magasinet finner du på busser og ferger over store deler av landet, med et opplag(…)

Utstillingsåpning i Namsskogan

I går åpnet salgsutstillingen vår «Ekstraliv» på galleriet i Namsskogan Familiepark! Fouten meg selv var det Lena og Anders fra Stasjon + sølvsmed Maria som stilte ut. Vi ble kjempegodt mottatt av lokalbefolkningen og de ansatte, og storkoste oss da vi var der for å rigge og se på parken. Anbefaler en tur innom!

Småkjoler på God Morgen Norge! #2

I anledning 17.mai dukket epladamene opp på TV-skjermen igjen for å vise frem litt av det som finnes på epla :o) Gründer Siw har tidligere kjøpt 3 småkjoler fra meg, og viste frem den ene i dag sammen med bla. klær fra designer Fam Irvoll, det er stas 😀 Den grønne/rosa fremst i bildet er(…)

100 stk!

Slik ser 100 kartonglommebøker ut …sånn til informasjon. Hehe! Lørdagskveld og ungdomstid. Disse skal nå pakkes ned og sendes til Nobels Fredssenter i Oslo, og selges på den fine røde galleributikken der. Syns det er superstas at de har tatt inn mine lommebøker dit. Butikksjefen «oppdaget» meg allerede vinteren 2009 og bestilte de første forsendelsene(…)

Ukens eplagave

Vil du vinne en kartonglommebok? Alt du trenger å gjøre er å gå inn på eplabloggen og legge igjen en hyggelig kommentar :o) Om 1 uke trekker de 3 vinnere som får velge seg en variant fra min nettbutikk. Lykke til!

Nytt intervju på Student-TV!

Trondhjems Student-TV stakk innom og slo av en prat om kreativitet! Som alltid litt rart å se seg selv på tv, men veldig stas å få være med :o) Intervjuet og sendingen i sin helhet finner du her :o)

Salgsutstilling på Namsskogan Familiepark!

I sommer skal jeg ha salgsutstilling i Namsskogan Familiepark! Kjempestas å bli invitert til et så profilert og trivelig sted. Årets tema er redesign, og med meg til å fylle galleriet har jeg flere flinke folk: Min tidligere kollega Maria Chatzopolou, som er sølvsmed og smykkedesigner – ofte med gjenbrukstema Lena Knutli og Anders Handberg(…)

Nominert i Håndlaga 2012

For andre året på rad arrangeres Håndlaga, og nå er stemmeurnene åpnet! 10 finalister er plukket ut i 8 forskjellige kategorier, og med noen små klikk kan du stemme på dine favoritter. Syns det er et utrolig bra tiltak for å fremme kunsthåndtverk og design, og mange har stilt opp som sponsorer med gaver til(…)

Småkjoler på God Morgen Norge!

Epla hadde juleverskted på God Morgen Norge, og døtrene til Siw hadde på seg kjoler fra Ingrid Riddervold Design! Utrolig gøy å se kjolene i bruk, og spesielt på Tv :o)

TV2-debut

Oppgrader er et quiz-program på TV2, og ei venninne kjenner hun som driver med castingen. Plutselig var vi utvalgt til å være med, og et stort tv-team entret stua vår. Vi satset seng og kjøleskap og svarte så godt vi kunne på de vanskelige spørsmålene. Ny seng vant vi, men et mintgrønt smeg-kjøleskap glapp unna.(…)

Nominert til Designspirer 2011!

Som én av 6 ble jeg nominert til Designspirer 2011! I godt selskap av mange flinke designere, konkurransen var hard, og Ablemagic stakk av med 2 premier for animasjonsspillet Spintrip. Heimlaga vant folkets pris. En nervepirrende og spennende aften på Dokkhuset :o) Designspirere arrangeres av blandt andre NTNU.

Intervju i NATT&DAG

NATT&DAG intervjuet et knippe mennesker som er med og gjør en forskjell i Trondheims bybilde. Små butikker, cafeer og virksomheter som streber side om side med kjøpesentere og store kjedebutikker. Stas å bli plukket ut sammen med bla. Charlotte De Stael (Shine), Preben Oosterhof (Dromedar) og Hege Biermann (Stella Snella). I mine øyne en veldig(…)

Rekvisitta til bokomslag

Søsken – ærlege og kjærlege tekstar om søsken Jeg ble kontaktet av fotograf Benedicte Skarnes som trengte brodering til et bokcover hun holdt på med. Gøy å lage noe som endte opp i bokhandelen! Jeg lagde skriften på T-skjortene, og denne logoen ble brukt konsekvent videre gjennom boka pluss at jeg ble kreditert inni boka.(…)

Utstilling på Bjørke / sommerferie 2011

Jeg ble invitert til Galleri Bakketunet på Bjørke hvor ulike kunstnere hadde salgsutstilling hver søndag i sommerhalvåret. Stedet ligger innerst i Hjørundsfjorden, vi kjørte nedover kysten forbi Ålesund og Volda, tok noen ferger og bruer og kjørte over fjell og gjennom daler. Sent om kvelden kom vi frem til det vakre tunet med hus fra(…)

Artikkel i Lev Landlig!

Lev Landlig gjorde et lite intervju om kartonglommebøkene mine, det er stas 🙂 NB, har ny adresse på nettbutikken nå :o)

Adressa Hjem hjemme hos meg

Jeg fikk besøk av Adressas journalist Ann Iren Bevre + flinke fotograf Terje Bendiksby, noe som ble en stor reportasje i Adressa Hjem!

Portrettintervju i Under Dusken!

Forrige fredag fikk jeg besøk hjemme av to søte studenter fra Under Dusken 🙂 Atli skrev intervju og Christina tok mange morsomme bilder 😉 Var litt spent på hva de kom til å skrive, men syns artikkelen ble ganske bra! Hvis du vil lese bladet kan det lastes ned gratis her. (Intervjuet mitt er på(…)

Intervju på Epla

Gjenbruk og nostalgi er den røde tråden; men ingen dager blir like for Ingrid som starter dagen med å kjenne etter hva hun har lyst til å lage. Fortell om deg selv, hvem er du? Jeg heter Ingrid og er 26 år. Opprinnelig utdannet grafisk designer, men jobber fulltid med å produsere og selge mine(…)

Kartonglommebøker i Kabelvåg

Da Rundt & Rundt Redesign åpnet var lommebøkene mine på plass i den idylliske butikken. Veldig fint å bli valgt ut blandt så mange flinke designere og håndtverkere! – RUNDT & RUNDT REDESIGN er en liten men fargerik designbutikk med miljøvennlige og unike produkter som klær, smykker, vesker, smågaver og nyttig småinteriør som er håndlaget(…)