Sengesett makeover

DSC_0003-
I anledning baby på gang har jeg fått et par sengesett jeg selv hadde som barn. Disse er arvet og arvet, blitt litt utvasket, og med rimelig stygge slitasjer  i hjørner og kanter. På plussiden: De er utrolig mjuke, vasket helt fri for kjemikalier og jeg husker dem faktisk fra jeg selv var lita (nostalgipoeng!)

DSC_0001-
Ettersom dette var barnesengesett ble løsningen enkel: Sy om til baby-størrelse! Jeg sjekket om det var noen hull/slitasje ellers på stykkene, og lagde nye firkanter på midten til dyne og pute. Dette er et perfekt nybegynnerprosjekt som ikke trenger mønster – bare mål opp din dyne og pute og klipp ut. Putetrekket er sydd med konvoluttåpning, og dynetrekket har jeg brettet inn kantene nederst før jeg sydde sammen bitene. Hvis du står fast er mitt beste tips å se på et sengesett du allerede har, og sy på samme måte 🙂

DSC_0004-
Om trekket bare er slitt 1-2 cm i kantene kan man vrenge det og bare sy en ny søm litt lenger innpå. Om dyna er 100 cm og trekket bare 95 gjør ingenting, dyna får fint plass likevel.

DSC_0002-
Det føles veldig tilfredsstillende å reparere i disse kjøp&kast-tider!
Har du gjort noe lignende i det siste?