Tips, bilderedigering for nettbutikk


Her er fremgangsmåten jeg bruker for å redigere bildene mine til nettbutikk. Jeg sier ikke at dette er fasiten, at den skal fungere for alle eller at det er den beste metoden, men dette er slik jeg gjør det iallefall 🙂 Jeg er ikke fotograf, men har foto som hobby og har en god del erfaring i photoshop gjennom grafisk design. Jeg er ute etter å kunne redigere bilder raskest mulig når jeg skal lage annonser på nettbutikken min, og dette har blitt en grei løsning :o) Jeg jobber i photoshop, men tenker at prinsippene sikkert kan fungere i andre program også.

Som jeg ser det kan disse enkle grepene skille et produkt fra å se «bare» hjemmelagd ut til å bli proffesjonelt presentert.

1. Velg et tidspunkt midt på dagen med mye lys. Overskyet er mye bedre enn solskinn. Jeg har laget meg et «studio» ved stuevinduet som fungerer godt. Så tar jeg ned et par bilder fra veggen og bort med gardina. Jeg bruker S-instillingen på speilrefleksen min og velger så lav lukkertid som mulig uten at det hvite blir utbrent. Automatisk hvitbalanse er som oftest ok. Om vinteren bruker jeg stativ slik at jeg kan ta bilder med veldig lav lukkertid fremfor lamper og blitz. Midtvinters er det bare kl 12 som gjelder. For små produkter har jeg to A3-ark teipet sammen som studio, plassert på en krakk samme sted. Trenger ikke være så høytidlig :o)


2. Klipp til bildet i passe format. 800 px er feks passe til nettbutikk. Er det til blogg så er 1000 som oftest nok. Jeg markerer alltid kvadratisk først ettersom det er slik utsnittene på epla er. Så drar jeg evt høyden eller bredden likt ut på begge sidene.
3. Klon vekk spiker ol. (lurer på hvor mange ganger jeg har fjernet denne spikeren!)


4. Juster Levels med tanke på produktet, bakgrunnen kommer etterpå. Jeg bruker å dra spakene slik at det hvite blir hvitt, det svarte svart, og midtspaken litt mot venstre for å lysne. Sjekk samtidig hvordan det ligger an med farger. Fløyel er så og si umulig å få riktig uten redigering. Er det en skarp oransje må denne kanskje piffes opp manuelt. Prøv Image -> Adjustments -> Replace colors og marker den fargen du vil endre. Det er viktig å gjengi varen så likt originalen som mulig slik at kundene ikke blir overrasket/skuffet når pakken kommer i postkassa.


5. Når du er fornøyd med produktet, markerer du bakgrunnen. Jeg bruker Magic wand og klikker rundt til den er markert. Pass på å få med skyggene helt inntil produktet. Feather selection 3 px for å duse ut og unngå skarpt skille.


6. Stueveggen min er ikke helt hvit men mer offwhite. Jeg bruker Hue/saturation til å fjerne fargen på bakgrunnen nesten. Jeg syns det ser unaturlig ut hvis det blir helt svarthvitt bakgrunn på et fargebilde, så jeg beholder en svak antydning.


7. Så går jeg inn på Levels igjen og drar midtspaken som vist. Det skal være veldig lyst, men ikke helt hvitt, og helst være igjen litt naturlig skygge bak produktet. Hadde jeg villet ha helt hvit bakgrunn kunne jeg bare slettet den etter å ha markert den 🙂


8. Ferdig 🙂 Lagre bildet som en kopi og behold originalbildet.

Håper dette var til hjelp!

(kjolen er forøvrig Kjole #264 bestilt av Jannicke)